Rukomet
275

Maglaj na domaćem parketu potopio Derventu

Piše: E.H.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba (Foto: E. H./Klix.ba)
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Na otvaranju drugog dijela sezone rukometne Premijer lige, u okviru16. kola u prepunoj Gradskoj dvorani Maglaj, RK Maglaj je rezultatom 32:26 savladao RK Derventu.

Početak utakmice obilježila je jako gruba, ali i dinamičma igra gdje su u nešto više od sedam minuta postignuta samo tri gola. Gosti su vodili rezultatom 2:1. U prvom dijelu prvog poluvremena dominirali su gosti gradeći blagu rezultatsku prednost i bježali su Maglajlijama dva gola razlike.

U drugom dijelu prvog poluvremena domaći igrači su, nakon time-outa, posložili igru, te u paklenoj atmosferi uhvatili rezultat i na odmor otišli sa minimalnom prednošću 13:12

U uvodnim minutima drugog polovremena igralo se gol za gol, a onda su Maglajlije predvođene raspoloženim Čičkušićem (9 golova) , Ćosićem (9 golova), Hadžihasićem (10 odbrana), te kapitenom Mutapčićem (9 odbrana) uspostavile apsolutnu dominaciju, te razorili odbranu Dervente.

Do kraja utakmice Maglaj je povećavao rezultatsku prednost, što je atmosferu dupke punoj dvorani dovelo do usijanja. Sedam golova Mačete, jedinog raspoloženog igrača Dervente za povratak u utakmicu nije bilo dovoljno, tako da je konačan rezultat je glasio 32:26.