Rukomet, Liga prvaka
0

Löwen remizirao s Barçom, HSV izgubio od Montpelliera

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Vrlo su neugodan domaći poraz u dvoboju osmog kola B-skupine Lige prvaka u svojoj dvorani doživjeli rukometaši Hamburga. Pobijedio ih je francuski Montpellier, 28-27.

Pali su njime Hamburžani na četvrto mjesto grupe. Premda im je osmina finala sigurna, u opasnosti su da u nju uđu s četvrtog mjesta, što bi ih u nokaut-fazi spojilo s jednom od pobjedinčkih ekipa iz triju preostalih grupa.

Francuze je s devet pogodaka predvodio iskusni Srbin Mladen Bojinović. Nikola Karabatić zabio je samo dva, a slovenski reprezentativac Vid Kavtičnik na desnom, odnosno francuski Michael Guigou na lijevom krilu, dodali su po četiri pogotka.

Najbolji je strijelac u hamburškoj ekipi bio Marcin Lijewski sa šest golova. Pascal Hens dodao je pet. Sastav Martina Schwalba cijelo je drugo poluvrijeme hvatao priključak za gostima koji su prvu dionicu dobili 13-11. Minutu prije kraja Guigou je zabio sedmerac za konačan rezultat, da bi Duvnjak u sljedećem napadu, dodajući Lijewskom na desnu stranu, bacio loptu u aut.

Derbi su u skupini A igrali Rhein-Neckar Löwen i Barcelona pred 13.200 gledatelja u manhajmskoj SAP-Areni. Premda su domaćini vodili i osam razlike u prvom poluvremenu (17-9), dobivši ga 22-17, utakmica je završila 38-38.

Šest sekundi prije isteka vremena posljednji su napad s igračem više imali domaći. Trener Gudmundsson pozvao je minutu odmora zamijenivši čak i golmana, tako da su "lavovi" krenuli u napad s dvama igračima viška. Loptu bačenu od Bieleckog prema Stefanssonu presjekao je, međutim, Victor Tomas, te je brže-bolje bacio prema praznoj mreži. Imali su domaći sreću da je vrijeme isteklo prije no što se ona zatresla.

Sjajni ljevokrilni njemački reprezentativac Uwe Gensheimer predvodio je domaće s 15 golova (5 sedmeraca), dok je Ivan Čupić na drugom krilu participirao s pet golova. Kružni napadač Bjarte Myrhol dodao je devet golova. Ostatak tima ukupno je pridonio s devet pogodaka, a cjelokupna vanjska linija samo sa sedam.

U gostujućim redovima deset je golova zabio Iker Romero, od čega šest iz sedmeraca.

Barcelona se tako nije uspjela revanširati za pobjedu Nijemaca u Blaugrani na početku natjecanja, 25. septembra prošle godine. Katalonci su tek na trećem mjestu tabele A-grupe.

Rukometna Liga prvaka, 8. kolo:

Grupa A

Rhein-Neckar Löwen – Barcelona 38-38

Tabela: 1. Kiel 12, 2. Rhein-Neckar Löwen 11, 3. Barcelona 9, 4. Celje 6, 5. Chambery 6, 6. Kielce 4

Grupa B

HSV – Montpellier 27-28

Tabela: 1. Veszprem 14, 2. Montpellier 12, 3. Kolding 10, 4. HSV 9. 5. Sävehof 2, 6. Tatran Prešov 1

Grupa C

Aalborg – Čehovski Medvjedi 30-38

Tabela: 1. Čehovski Medvjedi 13, 2. Valladolid 11, 3. Szeged 8, 4. Schaffhausen 7, 5. Dinamo Minsk 5, 6. Aalborg 4

Grupa D

Flensburg – Ciudad Real (kasnije)

Tabela: 1. Ciudad Real 13 (-1), 2. Zagreb CO 12, 3. Flensburg 10 (-1), 4. St. Peterburg 4, 5. Constanta 4, 6. Bosna 3