Pojačanje na klupi
101

Legendarni Lasse Boesen novi pomoćnik selektora Bilala Šumana

Piše: N. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo krenut će s velikim pojačanjem na klupi u liku legendarnog danskog rukometaša Lassea Boesena.

Danac će biti pomoćnik selektora Bilala Šumana, a danas se kratko obratio i bh. medijima na konferenciji za novinare.

"Drago mi je da mogu biti dio ove rukometne priče. Nadam se da će reprezentacija u narednim danima proći što bolje. Mislim da imamo velike šanse za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine", poručio je Boesen.

Boesen je s velikim uspjehom nosio dres danske reprezentacije, s kojom je 2008. godine postao prvak Evrope, dok je godinu dana ranije osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu.

Inače, samo dva treninga imat će rukometni reprezentativci BiH uoči dva važna kvalifikaciona meča za Evropsko prvenstvo, u četvrtak protiv Bjelorusije u Minsku te protiv Češke u subotu u Mejdanu.

Šuman sve reprezentativce očekuje u Tuzli večeras, a već sutra, poslije doručka, putuju za Minsk gdje očekuju dosta od susreta s Bjelorusima.

Podsjetimo, utakmica između Bjelorusije i BiH igra se u Minsku u četvrtak (18:00 sati), a susret između BiH i Češke u subotu u Mejdanu (20:00 sati).