|

Kreće završnica Svjetskog rukometnog prvenstva

Kreće završnica Svjetskog rukometnog prvenstva
8
F
FENA
25.1.2015. u 09:41
17
komentara
8

dijeljenja
Kreće završnica Svjetskog rukometnog prvenstva
Na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Kataru danas su na programu prvi mečevi osmine finala prvenstva.
Od 16.30 sati igraju Austrija - Katar i Slovenija - Makedonija, dok u 19.00 počinju susreti Hrvatska - Brazil i Španija - Tunis.

U ponedjeljak su osim četiri utakmice osmine finala planirani i susreti u okviru "President's Cup“, u okviru kojeg će se prvo šestoplasirane reprezentacije iz grupa igrati svoje "polufinale“ za poredak od 21. do 24. mjesta.

Nakon ovih utakmica, koje se kao i kompletan "President's Cup“ igraju u "Duhail Areni“, sastaju se petoplasirane ekipe, i to Bjelorusija – Bosna i Hercegovine, te Češka – Rusija, koje razigravaju za plasmane od 17. do 20. mjesta. U utorak, od 15.00 sati (po bosanskom vremenu) sastaju se poražene ekipe, a od 17.00 sati pobjedničke ekipe za naslov pobjednika "President's Cup“.

Najslabije plasirane ekipe po grupama će svoj poredak na prvenstvu odigrati u utorak, 27.januara, utakmicama u kojima će od 11.00 sati igrati 'fenjeraši' tj. poražene ekipe, a od 13.00 sati pobjedničke ekipe, koje će odlučiti kome će pripasti 21. pozicija na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2015. godine u Kataru.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...