Podaci za pohvalu
179

Iz RK Krivaja se pohvalili: Imamo najveću posjetu u BiH u svim dvoranskim sportovima

D. P.
Foto: RK Krivaja
Foto: RK Krivaja
Rukometni klub Krivaja Zavidovići pohvalili su se impresivnom posjetom u prošloj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše.

Rukomet je oduvijek živio u Zavidovićima, a to je donosilo i publiku na utakmice Krivaje. Tako se klub pohvalio da je ponovo imao najveću posjetu na domaćim utakmicama od svih dvoranskih sportova u BiH.

Krivaju je na 12 utakmica Premijer lige BiH i dvije utakmice Kupa pratilo više od 600 gledalaca u prosjeku. Kako su istakli iz kluba, to je najveći broj u državi od svih dvoranskih sportova, nakon što su obavili razgovore sa sportskim radnicima rukometa, košarke i odbojke širom BiH.

"U sezoni koja je iza nas 2023/24 u dvanaest ligaških utakmica Premijer lige i dvije utakmice KUPa BiH naš klub je u prosjeku na svakoj utakmici pratilo preko 600 gledalaca. U razgovorima sa sportskim radnicima rukometa, košarke i odbojke širom BiH mišljenja smo da je naš klub i u prošloj sezoni imao najveću ili jednu od najvećih posjeta na domaćim utakmicama u dvoranskim sportovima u BiH", navodi se u saopćenju i dodaje:

"Već dvije sezone u nazad utakmice RK Krivaja su događaj o kojem govori čitava bosanskohercegovačka sportska javnost, te smo zaista sretni radi toga. Nadamo se da ćemo ovakvu posjetu imati i u novoj sezoni, te da će slike iz dvorane u Zavidovićima biti najbolji promotor našeg grada", navodi se u saopćenju kluba.

Inače, Krivaja je sezonu Premijer lige BiH završila na samoj sredini, sedmom mjestu od 14 učesnika.