Rukomet
24

Ivan Karačić za Klix.ba: Roditelji će u duelu brata i mene navijati za onoga ko na kraju pobijedi

Piše: A. M.
Ivan Karačić
Ivan Karačić
Ivan Karačić bio je jedan od ključnih igrača u pohodu rukometnih Zmajeva na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Ovaj Mostarac sa uspjehom već nekoliko godina nastupa za bjeloruski Brest Meshkov. Prvak Bjelorusije dobro je otvorio novu sezonu, ali ono što navijače Bosne i Hercegovine na neki način brine je slabija minutaža Ivana Karačića u odnosu na prošlu sezonu.

“Plasman u Ligu prvaka bio je ispunjenje našeg najvećeg cilja. Navijači sad očekuju prolazak u naredni krug ovog takmičenja. U SEHA ligi smo dobro krenuli, imamo već šest bodova, a cilj je plasirati se u četvrtfinale. Veliki problem za mene predstavlja manja minutaža u odnosu na prošlu sezonu”, kaže Karačić u razgovoru za Klix.ba.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine.

“Slijede dvije dosta teške utakmice protiv Danske i Bjelorusije. Moramo ponoviti pristup kakav smo imali na utakmici protiv Islanda, a onda rezultat sigurno neće izostati”, dodaje Ivan koji s nestrpljenjem isčekuje pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kataru koje će biti obavljene u njegovom Mostaru.

“Uvjeren sam da ćemo na Svjetskom prvenstvu biti jedno od najprijatnijih izenađenja. Bit će to veliki spektakl. Ako sam ja svojim igrama doprinio da se reprezentacija priprema u Mostaru, onda sam još više ponosan”, kaže Karačić. Ivanov brat Igor po svemu sudeći nastupit će za selekciju Hrvatske koja je sudionik iste grupe kao i naši Zmajevi. Ivan se raduje duelima sa mlađim bratom.

“Istinski se radujem, i nadam se da ćemo biti zdravi i spremni za Mundijal. Također se nadam da će selektor Hrvatske Slavko Goluža Igoru ukazati povjerenje”, optimističan je stariji brat.

Neizbježno pitanje glasilo je za koga će navijati treći brat Goran, odnosno roditelji Ivana i Igora kada se sastanu Bosna i Hercegovina i Hrvatska.

“Oni će navijati za onoga ko pobijedi. Na toj utakmici će imati razlog za zadovoljstvo kako god da završi,” kazao je na kraju Ivan Karačić.