EP u rukometu
40

Hrvatska više ne ovisi sama o sebi: Evo šta im treba za polufinale Eura

D. P.
Hrvati ipak imaju realne šanse (Foto: T. S./Klix.ba)
Hrvati ipak imaju realne šanse (Foto: T. S./Klix.ba)
Nakon što su okončane utakmice prvog kola drugog kruga Evropskog prvenstva u rukometu, Hrvatska više ne ovisi sama o svojim rezultatima, već im treba i pomoć Francuske.

Hrvatska je porazom u vrlo uzbudljivoj završnici poražena od Francuske, dok su Njemačka i Austrija također bile uspješne i unijele neizvjesnost u grupu.

Trenutno stanje u grupi 1 kaže da je Francuska prva sa četiri boda, a slijede Austrijanci sa tri, Mađari i Nijemci s po dva, Hrvati s jednim i Island bez bodova.

Hrvatska i dalje može izboriti polufinale, ali joj trebaju tri pobjede u tri preostala duela (Mađarska, Island i Njemačka). U tom slučaju Kauboji bi grupu završili sa sedam bodova.

No, čak i sa svim pobjedama do kraja turnira, Hrvatska nije siguran učesnik polufinala. Za to se trebaju poklopiti i određeni rezultati.

Ukoliko računamo da Hrvatska osvoji svih šest bodova do kraja, potrebno im je i da Francuska savlada Austriju. U tom slučaju Francuzi bi s prvog mjesta išli u polufinale, a Hrvati s drugog.

Ukoliko Austrija pobijedi sve utakmice do kraja, a Francuska pobijedi u svim utakmicama osim protiv Austrije, te dvije selekcije će proći dalje bez obzira na sve pobjede Hrvatske do kraja grupne faze.