EP u rukometu
0

Hrvatska savladala Poljsku, u finalu protiv Francuske

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Hrvatski rukometaši plasirali su se u finale Evropskog prvenstva u Austriji. U polufinalu su savladali Poljsku sa 24-21 i u nedjelju će se od 17.30 sati boriti za zlato protiv svjetskih i olimpijskih prvaka Francuza.

Izabranici Line Červara u prvom su poluvremenu gotovo cijelo vrijeme bili u laganom zaostatku za Poljacima, ali igrači Bogdana Wente ni u jednom se trenutku nisu uspjeli odvojiti na više od dva gola prednosti.

Na odmor su otišli s vodstvom 10-9, a nakon izlaska iz svlačionice na parketu se pojavila probuđena Hrvatska. Tada je povela s 12-10 i više ni u jednom trenutku nije dozvolila Poljacima ni da izjednače, a kamoli povedu.

Do najveće je prednosti hrvatska reprezentacija došla u 55. minuti kada je pogotkom Čupića povela s 22-18. Poljsku je u tim trenucima u igri držao još samo Michal Jurecki, ali pobjedu Hrvatske nije mogao ugroziti.

Čupić je na kraju postigao šest pogodaka , od čega pet iz sedmeraca. Po pet puta su poljsku mrežu pogađali Balić i Duvnjak (sve u drugom poluvremenu). Spomenuti Jurecki je sa sedam golova bio najistaknutiji pojedinac u Wentinom sastavu.

Hrvatska je na ovaj način osigurala treću medalju na evropskim prvenstvima, nakon bronze 1994. u Portugalu i srebra prije dvije godine u Norveškoj. Ukupno je hrvatskoj reprezentaciji ovo osmi finale velikih natjecanja, a dosad je tri puta uzimala zlato.

Poljsku je, pak, Červarova ekipa pobijedila i lani u polufinalu Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj, a i tada je u finalu čekala Francuska koja je ranije u subotu deklasirala Island (36-28).

EP u rukometu, polufinale: Hrvatska - Poljska 24-21 Francuska - Island 36-28 (16-14)