"Hrvati se nisu dali, ali smo osjećali da ćemo ih slomiti"

F
FENA
1.2.2010. u 08:36
0
8
"Hrvati se nisu dali, ali smo osjećali da ćemo ih slomiti"
0
"Hrvati se nisu dali, ali smo osjećali da ćemo ih slomiti" Foto: AP
Iskustvo koje ima ova ekipa joj omogućuje da igra jednako kad joj je teško i kada joj ide dobro, kazao je francuski slektor Claude Onesta izjavio je nakon finala Francuska - Hrvatska. Evo šta su izjavili i drugi sudionici susreta u kojem je Francuska savladala Hrvatsku i postala prvak Evrope u rukometu.
"Ne ludujemo, u ovoj ekipi ima dosta solidarnosti ali i talenta. Finale je uvijek teško, ali smo imali kontrolu, naša im je odbrana stvarala probleme i znali smo da će im, jednom kada ih načnemo fizički, biti sve teže i teže postizati pogotke jer su imali malo goriva u rezervoaru", kazao je Onesta.

Nikola Karabatić: "Imali smo dojam da igramo istu utakmicu kao i jučer protiv Islanda u polufinalu, na početku se nismo dali, no igrali smo našu obranu uz Omeyera. Poslije, u drugom poluvremenu ubili smo ih odbranom i nastavili smo našu igru kontranapada. Rasli smo u snazi kako je takmičenje odmicalo, pokazali smo se fizički superiorni u odnosu na druge, postali smo prvaci Evrope i stigli smo do treće krune".

Thierry Omeyer, golman: "Ovo što smo danas napravili i to nakon deset dana, to je sjajno. Rasli smo u snazi kako je išlo takmičenje i završili smo na vrhu. Hrvati se nisu dali, ali smo osjećali da ćemo ih slomiti. Ostvarili smo ovu slavnu trostruku krunu o kojoj nismo željeli puno pričati. Ali sada je to ostvareno i ušli smo u historiju".

Didier Dinart, branič: "Ovo je moja peta zlatna medalja. Francuska je ušla u historiju svjetskog rukometa jer niko nije do sada ostvario tri krune. To se dogodilo zahvaljujući solidarnosti, koheziji i ljubavi. Znamo reći stvari kada ih treba reći, vrijeđati se kada se treba vrijeđati i slaviti kada treba slaviti. Imali smo početke za kritiku, ali smo odgovorili samokritikom, a to rade vrhunski sportisti".

Selektor hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar čestitao je Francuzima na pobjedi u finalnom susretu Evropskog prvenstva, ali i svojim odabranicima na odličnoj igri protiv olimpijskih i svjetskih prvaka.

"Nemamo se čega sramiti. Odlično smo igrali u pojedinim trenucima utakmice. No, protiv Francuza nismo imali pravo na grešku jer su Francuzi kažnjavali sve naše pogreške. Koncem prvog poluvremena smo ispustili tri gola viška, a na koncu je presudio višak kvalitetnih igrača u francuskoj reprezentaciji," kazao je Červar.

Kapiten hrvatske vrste Igor Vori je priznao kako Francuzi u ovom trenutku imaju bolju ekipu.

"Imamo puno mladih igrača, a to nema nijedna druga reprezentacija. Sve ostale ekipe morat će pomladiti sastav, a mi smo to već napravili. Francuzi su prava ekipa, što su dokazali kada se nisu zbunili kada su gubili s tri razlike, a u drugom dijelu su maksimalno iskoristili neke naše greške i došli do prednosti koju su do konca sačuvali," kazao je Vori.


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: