|

Hasanefendić: Bila je ovo ravnopravna i neizvjesna utakmica

Hasanefendić: Bila je ovo ravnopravna i neizvjesna utakmica
59
Piše: M. Nukić
21.1.2015. u 19:46
46
komentara
59

dijeljenja
Selektor rukometne reprezentacije Tunisa, koji je prvi selektor koji je BiH uspio dovesti u baraža za Svjetsko rukometno prvenstvo 2001. godine, Sead Hasanefendić kazao je kako mu nije bilo lako igrati protiv svoje zemlje s drugom reprezentacijom.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba


"Ne volim situacije u kojima igram protiv svoje zemlje, trenera koji je moj prijatelj. Valjda je tako sudbina htjela da jedan od nas na prvenstvu igra višu ulogu, a jedan od nas čeka sutrašnji rasplet i ne odigra u tih 16", kazao je Hasanefendić.

Istakao je kako smatra da je utakmica bila ravnopravna i neizvjesna, te da je Tunis mogao i izgubiti isto koliko je i pobijedio.

"BiH je igrala lepršavije i s manjim pritiskom. BiH je ostvarila veliku historijski uspjeh došavši ovdje. Naši ljudi (Tunižani, op. a.) misle da smo mi najbolji na svijetu i u ovim kvalifikacijama će nas popljuvati jer misle da drugi ne igraju, da je Austrija ekipa koja tek počinje igrati rukomet, a BiH ne poznaju. Nerealni su skroz. Današnja utakmica je bila ravnopravna. Mi smo krenuli jako, BiH je odigravala na bekove, a golman je branio lopte. Mislim da je najveću ulogu odigrao naš golman (Tunisa, op.a.) koji je odbranio dvije čiste lopte pred kraj", rekao je Hasanefendić.

Čestitao je bh. rukometašima na fer i odličnoj igri kazavši kako Tunižani daju sve od sebe i igraju najbolje što mogu.
Prijavi grešku


Komentari (46)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...