Pripreme za Svjetsko prvenstvo
0

Grbavac okupio najbolje juniore rukometaše iz BiH

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Juniorska rukometna reprezentacija BiH nalazi se na mini pripremama u Tuzli u sklopu kojih će sutra od 17 sati odigrati revijalnu utakmicu sa reprezentacijom Tuzlanskog kantona. Selektor reprezentacije BiH Zdenko Grbavac pozvao je 14 rukometaša iz domaćih klubova.

"Nedostaje nam šest igrača koji nastupaju u inozemstvu. Inače, mini pripreme su u sklopu priprema reprezentacije za Svjetsko prvenstvo. Poznato je kako je BiH domaćin prvenstva i mi imamo velike ambicije. U aprilu ćemo se nastaviti spremati, a pred prvenstvo ćemo imati jednomjesečni ciklus priprema", kaže Zdenko Grbavac, koji u tuzlanskoj dvorani Mejdan radi sa svojim pomoćnicima Goranom Marinkovićem i Goranom Tomićem.

Članovi stručnog štaba kažu kako imaju maksimalnu podršku RS BiH. Naše najbolje juniore danas je posjetio i legendarni Senjanin Maglajlila, a prije jutarnjeg treninga obavljeno je testiranje reprezentativaca.

Na mini pripreme u Tuzli selektor Zdenko Grbavac je pozvao sljedeće rukometaše: Enesa Sirću i Damjana Šarca (golmani), Ivana Miličevića, Enesa Skopljaka, Nemanju Bezbradicu, Ivana Milasa, Stefana Jankovića, Josipa Perića, Dejana Malinovića, Elisa Memića, Muhameda Zulfića, Josipa Ereša, Damira Halilkovića i Elmira Građana.