Prijem u vladi KS
337

Forto i Kurić obećali nastavak finansijske pomoći Kantona Sarajevo rukometnoj reprezentaciji BiH

Piše: E. B.
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doputovala u Sarajevo, a nakon dočeka na aerodromu igrači i stručni štab su otišli na prijem u zgradu Vlade Kantona Sarajevo.

Reprezentativce BiH i selektora Bilala Šumana dočekali su premijer Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, te Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.

"Ne moramo puno riječi trošiti na to šta nama svima znači rukometna reprezentacija. Ponosni smo na ovaj rezultat, kao i svi građani. Mi ćemo nastaviti podržavati reprezentaciju kao što smo do sada radili", rekao je Forto.

"Od 2016. godine konstantno komuniciram sa selektorom. Trudimo se i borimo na sve načine kako bismo osigurali uslove reprezentaciji. Problemi otežavaju rad reprezentaciji, ali nadamo se da ćemo riješiti taj problem. Hvala im od srca", rekao je Kurić.

"Kada god smo imali problem dolazili smo kod ministra Kurića. Kanton Sarajevo nam je uvijek pružao podršku. Zahvaljujući podršci Kanona Sarajevo imali smo uslove da napravimo uspjeh. Politički vrh će morati u narednom periodu osigurati uslove za reprezentativne selekcije, nebitno kojeg sporta i u kojoj kategoriji. Sve države s prostora bivše Jugoslavije su dobile odličnu promociju i kroz sportske uspjehe. BiH još uvijek kaska mnogo za regionom, jedina sportska institucija koja radi normalno je Nogometni savez BiH uz podršku FIFA-e i UEFA-e", rekao je Šuman.