Rukomet
0

EP u rukometu: Francuska u susretu za peto mjesto bolja od Danske, Poljska završila kao sedma

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U utakmici za peto mjesto Evropskog prvenstva u Poljskoj susrele su se dvije reprezentacije koje su mnogi vidjeli u finalu. Rukometaši Francuske su rezultatom 29:26 savladali Dansku.

Aktuelni olimpijski, svjetski i evropski prvaci Francuzi nisu očekivali da će posljednji meč na prvenstvu igrati za peto mjesto, umjesto za medalju. Za to im je kriv poraz od Norveške i ono čudo Hrvatske nad Poljskom.

Francuzi su imali odlično otvaranje meča i vodstvo od 4:0. Danska je nakon toga još samo jednom u prvom poluvremenu imala "-1" kada je bilo 12:11 za Francusku u 25. minuti.

Danska je do izjednačenja stigla u 33. minuti kada je bilo 16:16. Izgledalo je da su Danci pali kada su od 37. do 39. minute Francuzima dopustili seriju 3:0 i vodstvo 21:18. Ipak, Danska također pravi istu seriju i stiže do rezultata 25:25 u 50. minuti. Uslijedio je posljednji val Francuza koji su Dancima dopustili samo jedan gol u posljednjih deset minuta meča i tako slavili konačnim rezultatom 29:26.

Sorhaindo je sa šest golova predvodio Francusku, a na drugoj strani najbolji strijelac sa sedam golova bio je Balling.

U susretu za sedmo mjesto domaćin Poljska rezultatom 26:24 savladala je Švedsku. Konitz je postigao pet golova za Poljake, dok je Nilsson također sa pet golova predvodio Šveđane.