Rukomet
1

EP rukometaša: Francuska još jednom pobijedila Hrvatsku

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Hrvatski rukometaši poraženi su od starih rivala Francuza s 27-25 na startu drugog kruga takmičenja na Europskom prvenstvu u Danskoj.

''Tricolori'' su na taj način došli na prag polufinala, dok Golužinim izabranicima preostaje borba za drugo mjesto u grupi II. Na kontu imaju četiri boda, jednako kao i Švedska i Poljska. U utorak hrvatska reprezentacija igra protiv Rusije, a dan kasnije posljednju utakmicu u grupi protiv Poljske.

Hrvatska je protiv olimpijskih pobjednika odigrala vrlo slabo drugo poluvrijeme u kojem je po ko zna koji put razbranila neuništivog Thierryja Omeyera. Legendarni golman je dugo imao problema s povredom, ali to se u nedjelju u Aarhusu nije primijetilo.

Hrvatska je reprezentacija dobro otvorila utakmicu i u 11. je minuti pogotkom Manuela Štrleka prvi put došla do tri pogotka prednosti (9-6). Još su u nekoliko navrata Golužini rukometaši imali plus tri, ali uporni Francuzi su na krilima Nikole Karabatića malo po malo stizali zaostatak da bi Michaël Guigou nakon isteka vremena iskoristio sedmerac i donio svojoj reprezentaciji vodstvo 18-17 na poluvremenu.

Nakon golijade u prvom dijelu, nastavak je donio čvršće odbrane i znatno manje pogodaka. Hrvatska se posebno na početku mučila i Francuzi su poslije desetak minuta otišli na plus četiri (23-19). U samoj završnici su se naši rukometaši približili na samo gol zaostataka (26-25), ali pogodak Karabatića sedam sekundi prije kraja je zaključio priču.

Marko Kopljar je postigao sedam golova za Hrvatsku, ali sve u prvom poluvremenu, a Štrlek je dodao pet. U francuskoj su ekipi po sedam pogodaka dali Karabatić i Guigou, a Omeyer je skupio 11 odbrana, gotovo sve kad se utakmica lomila.

 EP rukometaša, drugi krug, grupa II:

Francuska - Hrvatska 27-25 Poljska - Bjelorusija 31-30 Švedska - Rusija 29-27

Redoslijed: 1. Francuska 6, 2. Hrvatska 4, 3. Švedska 4, 4. Poljska 4, 5. Rusija 0, 6. Bjelorusija 0