Epska borba
568

Duvnjak se ne sjeća produžetaka: Nikada u karijeri nisam odigrao ovakvu utakmicu

K. H.
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak kazao je nakon pobjede protiv Norveške u polufinalu Evropskog prvenstva rezultatom 29:28 da nikada u karijeri nije odigrao ovakav meč te da se ne sjeća pola stvari u produžecima.
Hrvatska je nakon prave drame u Štokholmu stigla do pobjede protiv Norveške, a ovaj polufinalni meč trajao je 80 minuta, odnosno igrala su se dva produžetka. Na kraju je heroj Kauboja bio Željko Musa koji je pet sekundi prije kraja pogodio za pobjedu i plasman u finale.

Posebno sretan nakon meča bio je najbolji hrvatski igrač Domagoj Duvnjak koji je rekao da nikada u karijeri nije odigrao ovakav meč.

"Prije svega bih čestitao svojim saigračima i stručnom štabu na epskoj borbi. Nikada u životu nisam odigrao ovakvu utakmicu, a mi smo pokazali hrvatski karakter, nastavili igrati kada smo padali s nogu i zasluženo smo pobijedili. Bilo je grčeva, moram priznati, ali u tom trenutku ne razmišljaš o tome. Ne sjećam se pola toga što se dešavalo u produžecima, samo gledaš semafor i isključiš se. Izgubili smo od Norveške u Francuskoj, ali smo im sada vratili", kazao je Duvnjak.

Hrvatska će finalni meč igrati u nedjelju od 16:30 sati, a to će im biti prilika da prvi put u historiji osvoje zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.