Rukomet
12

Delegacija Rukometnog saveza BiH kod premijera Nikšića

Klix.ba
Uputivši još jednom iskrene čestitke na historijskom uspjehu i plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Kataru sljedeće godine, federalni premijer Nermin Nikšić je prilikom prijema delegacije Rukometnog saveza BiH u sjedištu Vlade u Sarajevu izrazio nadu da će i na ovom velikom takmičenju dostojno predstaviti našu zemlju.

U delegaciji RSBiH bili su selektor reprezentacije Dragan Marković, direktor Mirza Muzurović i generalni sekretar Smajo Karačić.

"Rezultat koji ste postigli je fantastičan, uzme li se obzir i činjenica da ste nakon baraža bili bolji od selekcije Islanda koja važi za jednu od najboljih rukometnih selekcija svijeta", rekao je federalni premijer.

Selektor Marković informirao je federalnog premijera o toku priprema za najveću rukometnu smotru na svijetu, naglasivši da će se njegovi izabranici nakon Sarajeva od 22. do 30. decembra okupiti u Mostaru, a potom nakon kraćeg boravka u glavnom gradu BiH 4. januara otputovati u Katar, gdje će kroz odigravanje jednog turnira brusiti formu za Šampionat, saopćeno je iz Press službe Vlade FBiH.

"Sigurno ste upoznati da imamo velikih problema sa povredama nekoliko veoma važnih igrača, ali se nadam da ćemo, i pored toga, uspjeti sastaviti respektibilan tim koji će se moći nositi sa najjačim reprezentacijama na svijetu", rekao je selektor Marković.

Bez materijalne i druge pomoći Vlade FBiH ne bi bilo ni ovog uspjeha, naglasili su direktor Muzurović i generalni sekretar Karačić, izrazivši još jednom veliku zahvalnost na podršci koju su imali tokom stvaranja ove mlade reprezentacije i njenog daljeg pohoda ka svjetskom vrhu.

"Igrači su to prepoznali i vratili na terenu, a kruna je ovaj plasman na Svjetsko prvenstvo – naglasio je selektor Marković, obećavši da će on i njegovi puleni dati sve od sebe kako bi ostvarili što bolji plasman na Svjetskom prvenstvu u Kataru koje počinje 15. januara. Naša selekcija premijerni nastup ima dan kasnije protiv Irana.