"Rukomet je moja budućnost"
9

Bugojno domaćin Međunarodnog turnira mladih rukometaša

FENA
U tehničkoj organizaciji Muškog rukometnog kluba "Iskra", u Bugojnu će od 29. do 31. marta biti održan Međunarodni turnir za mlade rukometaše pod nazivom "Rukomet je moja budućnost", na kojem bi trebalo sudjelovati 12 rukometnih sekcija iz osam država. U kategoriji igrača rođenih 1994. i 1995. nastupit će reprezentacije Slovenije, Katara, Slovačke i Makedonije dok će u kategoriji igrača rođenih 1996. i 1997. nastupiti osam selekcija, koje će biti razvrstane u dvije grupe.

U grupi "A“ igrat će reprezentacije Hrvatske, Katara, Makedonije i Slovačke a u grupi "B“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Srbije.

Po riječima Nahida Šupića, predsjednika Organizacionog odbora turnira, kompletne troškove smještaja 300 igrača, trenera, sudija i rukovodstava reprezentacija snosit će Olimpijski komitet i Rukometni savez Katara.

Velike zasluge da Bugojno bude domaćin ovog značajnog sportskog događaja pripadaju Asimu Šahmanu, nekadašnjem igraču i treneru Rukometnog kluba “Iskra” a danas treneru golmana u mladim selekcijama Katara.