Ulaz u dvoranu besplatan
0

Bosna dočekuje Zagreb, sve osim poraza bilo bi iznenađenje

Piše: E. I.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U 7. kolu Lige prvaka za rukometaše sarajevska Bosna BH Gas večeras će u Skenderiji odmjeriti snage sa Croatia Osiguranjem iz Zagreba. Gosti su apsolutni favoriti u ovom dvoboju, a otežavajuća okolnost je što bh. predstavnik igra u oslabljenom sastavu.

“Mi smo u velikim problemima. Gotovo pola tima je van stroja zbog povreda. No, pružit ćemo smaksimum. Zagreb je favorit, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek", istakao je na pres konferenciji Danijel Ridžić, rukometaš Bosne.

Kapiten Studenata Tarik Međić napominje da je tim iz Hrvatske kvalitetniji.

"Naša situacija nije niti malo sjajna, Zagrebaši su favoriti i teško ćemo im se suprostaviti. Dugo godina sam u rukometu i nikad mi se nije desilo da na treningu bude sedam - osam igrača, a to je trenutno svakodnevnica u Bosni. Teško je bilo šta raditi na taktičkom ili tehničkom planu u takvim uslovima. Međutim, trudimo se i mnogo nam znači podrška javnosti. Zbog toga pozivam ljubitelje rukometa da u subotu u Skenderiju dođu u što većem broju", istakao je kapiten Međić.

U grupi A Lige prvaka sarajevska Bosna je u šest utakmica upisala isto toliko poraza. Lider ove grupe je Barcelona. Duel Bosne i Zagreba na rasporedu je u subotu u 19 sati u Skenderiji. Ulaz je besplatan.