Rukometna Liga prvaka
0

Bosna BH Gas gostuje u Rusiji

Sarajevo-x.com
Foto: A. Berbić
Foto: A. Berbić
Rukometaši “Bosne BH Gasa” večeras u ruskom St. Petersburgu igraju svoju prvu ovosezonsku utakmicu u okviru VELUX EHF Lige prvaka. Protivnik našeg šampiona je ruski viceprvak “St. Petersburg” koji je dobro startovao u novoj sezoni domaće Superlige, gdje je u tri odigrana susreta zabilježio isto toliko pobjeda.

Suparnika bordo tima sa klupe predvodi Dmitry "Pinocchio" Torgovanov, koji se nakon bogate igračke karijere posvetio trenerskom pozivu u klubu iz svog rodnog grada.

Utakmicu “Sankt Peterburg” - “Bosna BH Gas” sudit će Mađari Csaba i Pal Kekes, a delegat je Tadas Jansonas iz Litvanije.

Ekspedicija “Bosne BH Gasa” jučer je u poslijepodnevnim satima stigla na konačno odredište. Prema riječima direktora kluba, Kenana Magode, atmosfera u ekipi je izvanredna.

Sigurni smo da će naši momci u današnjoj utakmici, zadnjim atomom snage opravdati svoje učešće u najelitnijem evropskom takmičenju i da će na dostojan način predstaviti državu i grad.

Meč počinje u 17.00 sati (19.00 po ruskom vremenu), a direktan TV-prenos bit će moguće pratiti na programu Arena Sport 1.

Grupa D

  1. Ciudad Real
  2. Croatia Osiguranje Zagreb
  3. Sankt Peterburg
  4. Flensburg-Handewitt
  5. Bosna BH Gas
  6. Constanta