Liga prvaka u rukometu
0

Bosna BH Gas dočekuje Kielce

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Rukometaši Bosne BH Gasa u 9. kolu Lige prvaka u subotu dočekuju poljsku ekipu Viva Kielce. Iako su izgubili gotovo sve šanse za plasman u osminu finala elitnog evropskog takmičenja "Studenti" najavljaju dostojan oproštaj u posljednjem ovosezonskom susretu pred domaćom publikom.

Poljaci, koji sutra stižu u Sarajevo, u prvom meču su savladali "Studente" s 34:30, iako je naš prvak bio podjednako kvalitetan, ako ne i bolji punih 55 minuta.

Po riječima pomoćnog trenera Bosne Danijela Riđića to će biti razlog više da igrači sarajevskog tima daju maksimum da bi se revanširali poljskom prvaku.

"Bilo nam je jako teško nakon poraza od Chamberya u nedjelju, ponovo smo se uvjerili da nam treba jako malo, ali eto, pokazalo se da su i oni bolji od nas upravo onoliko koliko nam u presudnim momentima nedostaje iskustva i koncentracije. Što se Kielcea tiče, utakmicu doživljavamo kao i svaku drugu, igrat ćemo isto kao i protiv bilo kojeg drugog protivnika, na pobjedu" kazao je Riđić.

On je pozvao navijače da u što većem broju podrže bh. prvaka u novom evropskom ispitu.

Utakmica Bosna BH Gas - Vive Kielce igra se u subotu u Olimpijskoj dvorani Zetra u 17.30 sati, a sudit će je Rumuni Alin Sergiu Cirligeanu i Gheorghe Bejinariu, dok će delegat susreta biti Gustav Burziwal iz Austrije.