Rukomet
705

Ovo su naši heroji: Bh. rukometaši nisu zaslužili ovako slabu reakciju na historijski uspjeh

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Nakon što su sletjeli na Sarajevski aerodrom gdje ih je dočekalo par stotina navijača, rukometna reprezentacija BiH ukracala se na otvoreni autobus te uputila prema BBI centru gdje su ih također dočekali najvatreniji navijači.

Umjesto nekoliko hiljada, najbolje bh. rukometaše koji su sinoć napravili historijski rezultat plasmanom na Svjetsko prvenstvo, dočekalo je tek oko 200 ljubitelja rukometa koji su slavili sa bh. reprezentativcima.

Kako smo mogli čuti među prisutnim navijačima, i oni su ogorčeni slabom reakcijom na uspjeh rukometnih Zmajeva.

Igrači su jedan po jedan izlazili na binu, a navijači su skandirali njihova imena i pozdravljali ih aplauzom. Navijaču su pripremili i mali vatromet, a rukometaši su napravili spektakularnu bakljadu.

Uslijedilo je zajedničko navijanje i pjevanje navijačkih pjesama.

"Rijetki su vjerovali u nas, vidjeli smo to po praznim dvoranama dok smo igrali, ali dokazali smo da vrijedimo", rekao je selektor Dragan Marković u svom obraćanju navijačima.

Igrači su poručili kako su srcem igrali za BiH i da će tako uvijek biti.

Nakon kratkog slavlja ispred BBI centra, rukometaši su se fotografisali s fanovima i ponovo ušli u otvoreni autobus s kojim su napravili krug gradom, a pratila ih je kolona automobila iz kojih se čula navijačka pjesma "Hajmo Bosno, hajmo Hercegovino".