Rukomet
6

Bh. rukometaši nastavili pripreme za Katar, u nedjelju meč protiv Čapljine

Piše: A. D.
Detalj sa večerašnjeg treninga (Foto: Klix.ba)
(Foto: Klix.ba)
Rukometna reprezentacija BiH treningom u dvorani Osnovne škole Zalik u Mostaru nastavila je pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Na večerašnjem treningu nije bilo duže odsutnih Nikole Prcea i Faruka Vražalića. Selektor Marković nakon uvodnog zagrijavanja igračima je zadao niz zanimljivih vježbi sa loptom u čemu su se njegovi izabranici dobro zabavljali.

Prije treninga obratio nam se Senjamin Burić koji je iskazao optimizam pred prvo veliko takmičenje na kojemu će nastupiti naši rukometaši.

"Sve ekipe u našoj grupi su kvalitetne. Mala nepoznanica i autsajder je Iran, ali ni sa njima neće biti lako ako ne zapnemo sto posto. Ukoliko njih u prvom kolu uspijemo savladati, nastavak takmičenja će biti lakši za nas. Sve protivnike shvatamo ozbiljno“, izjavio je Burić, dodavši:

"Od kako je došao selektor Dragan Marković dosta radimo na jačanju timskog duha, što će biti naša velika prednost u Kataru. Javnost očekuje da prođemo u drugi krug, a mi se svi iskreno nadamo da će to biti tako.“

Rukometaši BiH zbog božićnih praznika imat će samo jedan slobodan dan, dok u popodnevnim satima neće biti treninga. Za nedjelju je zakazan prvi pripremni meč i to u Čapljini protiv istoimenog protivnika, u sklopu rukometnog spektakla koji će biti humanitarnog karaktera.