Rukomet
99

Bh. rukometaši nakon utakmice: Izgaramo na terenu, ali pravimo greške u napadu

Piše: M. Nukić
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
Rukometaši BiH večeras su u utakmici grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru izgubili od reprezentacije Makedonije rezultatom 25:22. Naši rukometaši kazali su nakon utakmice da moraju popraviti greške u napadu, te dobiti Tunis kako bi imali šansu da prođu dalje u ovom takmičenju.

"Imamo pojedince, ali u ključnim momentima pojedinci pogriješe. To trebamo svesti na minimum. Danas je bila jedna utakmica, za dva dana druga, za četiri treća. Moramo dobiti Tunis što ne znači da ćemo proći dalje, ali mislim da bi nam se s tom pobjedom povećale mogućnosti za prolazak. Po meni su jača ekipa od nas, fizički smo umorni, ali imamo velike šanse jer ni oni nakon poraza neće biti raspoloženi", rekao je Nikola Prce nakon večerašnje utakmice.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Muhamed Toromanović kazao je kako pojedini igrači imaju problema sa samopouzdanjem te da se cijeli tim treba opustiti uprkos tome što prvi put igraju na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

"Moramo bolje odigrati utakmice i prelomiti u bitnim momentima. Jako loše igramo šest protiv pet, ne iskorištavamo tu prednost gdje se obično lomi utakmica. Ne bojimo se, ali moramo popraviti stvari u napadu jer znamo koliko dobro Hrvatska trči. Štrlek i Čupić ne praštaju greške i moramo se dobro pripremiti. Idemo na Tunis da pokušamo pobijediti", rekao je Toromanović kazavši kako su ovu utakmicu mogli bolje odigrati.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Rukometaš Mirsad Terzić kazao je kako su u ovoj utakmici imali strašno loš početak i da su sudije pravile neke greške.

"Kasnije smo i sami pravili neke gluposti. Možda je to zbog neiskustva. Ne mogu reći da se ne borimo, izgaramo, ali žao mi je jer nas niko ne dobije zato što su kvalitetniji ili nas nadigraju, već im damo ključne lopte i završi se s tri razlike. Kad izračunamo greške mislim da sami sebe dobijemo. Nadam se da ćemo smanjiti greške", rekao je Terzić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Naši rukometaši imaju sutra pauzu, a u srijedu igraju protiv reprezentacije Tunisa.