Nakon pobjede nad Finskom
0

Bh. rukometaši igraju sa Velikom Britanijom

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U okviru kvalifikacionog turnira za Svjetsko prvenstvo muška rukometna reprezentacija BiH je u prvom kolu savladala domaću selekciju Finske 30:28. Iako se očekivao lakši zadatak, izabranici Vojislava Rađe do pobjede su došli teže od očekivanog.

Najbolji bh. rukometaši će danas u 17.30 sati u drugom kolu odmjeriti snage sa Velikom Britanijom. I pored svog respekta prema suparniku, treba napomenuti da su naši reprezentativci izraziti favoriti. Sve osim trijumfa bilo bi iznenađenje.

U našoj grupi se pored Finske i Velike Britanije nalazi se i odabrana selekcija Rumunije koja uz BiH važi za najvećeg favorita za osvajanje prvog mjesta. Sa njima ćemo igrati sutra i vjerovatno će taj dvoboj odlučiti putnika u baraž.

Naime, sedam pobjednika grupa izborit će učešće u dodatnim kvalifikacijama. Njima će se naknadno pridružiti još jedanaest reprezentacija.

Šef državne rukometne selekcije, Vojislav Rađa rekao je da je zadovoljan trijumfom nad Finskom. Ipak, apostrofirao je da će njegovi izabranici u dvobojima sa Velikom Britanijom, a posebno Rumunijom morati igrati mnogo angažovanije ukoliko žele doći do konačnog cilja – prvog mjesta.