Golman reprezentacije
2k

Benjamin Burić donirao medicinsku opremu Domu zdravlja u Maglaju

F. Z.
Benjamin Burić (Foto: EPA-EFE)
Benjamin Burić (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najboljih rukometnih golmana u Evropi Benjamin Burić donirao je svom rodnom Maglaju medicinsku opremu.

Burić koji brani u najjačoj rukometnoj ligi svijeta za njemački Flensburg još jednom je oduševio javnost. Nakon što su on i njegov brat Senjamin nakon poplava 2014. godine pokrenuli akciju za obnovu dvorane u Maglaju, sada je golman naše reprezentacije u još jednom teškom trenutku za svoj grad i domovinu pokazao koliko srce ima.

Burić je Domu zdravlja u Maglaju donirao jedan oksigenator, spirometar, zaštitne maske, odijela, beskontaktne toplomjere i određenu količinu dezinfekcionih sredstava. Dio opreme već je stigao u Dom zdravlja u Maglaju, dok bi drugi dio trebao doći u narednim danima.

Benjamin Burić donirao opremu Domu zdravlja (Foto: Klix.ba)
Benjamin Burić donirao opremu Domu zdravlja (Foto: Klix.ba)

"Naš Maglajlija Benjamin Burić je prepoznao potrebu i ponudio svoju pomoć u nabavci medicinske opreme. Donirao nam je jedan oksigenator, spirometar, zaštitne maske, odjela, toplomjere i dezinfekciona sredstva", rekao je direktor Doma zdravlja u Maglaju Elvir Vehabović.

U Maglaju nema potvrđenih slučajeva koronavirusa, a direktor Doma zdravlja kaže kako su spremni za sve moguće izazove u narednom periodu. Još jednom je zamolio građane da se pridržavaju mjera i ostanu u kućama.

Facebook