Savladali mađarski "Pick Szeged"
0

"Barcelona" pobjednik rukometnog turnira u Doboju

SRNA
Rukometaši "Barcelone" iz Španije pobjednici su 43. međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2011", pošto su u finalu savladali mađarsku ekipu "Pick Szeged" rezultatom 37:25 (20:13). Treće mjesto osvojila je ekipa "Gummersbach" iz Mađarske, a četvrto "Chambery" iz Francuske, dok je peta pozicija pripala "Metalurgu" iz Makedonije.

Šesto mjesto osvojio je Rukometni klub "Tatron" iz Slovačke, dok je domaćinu turnira, dobojskoj "Slogi" pripalo sedmo mjesto, a "AEK-u" iz Grčke osmo mjesto.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Sergej Rutenka rukometaš "Barcelone", najbolji strijelac je Žarko Marković iz ekipe "Metalurg" sa 32 postignuta gola, a najbolji golman je Dobojlija Danijel Šarić, koji igra za "Barcelonu". 

Za najboljeg lijevog beka proglašen je Rutenka, a za desnog njegov saigrač Laslo Nađi. Najbolji igrači turnira nagrađeni su prigodanim turnirskim trofejima.

Trofej za fer-plej turnira u Doboju osvojila je ekipa "AEK" iz Grčke.

Tri najbolje ekipe, osim pehara, dobile su i novčane nagrade i to za prvo mjesto 15.000 eura, za drugo 10.000 i za treće 5.000 eura.

Na 43. međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona "Doboj 2011" ekipa "Pick Szeged" učestvuje osmi put, "Barcelona" i "Gummersbach" drugi, a ekipe "Chambery", "Metalurg", "Tatron" i "AEK" prvi put, dok je ekipa "Sloge" učestvovala pod raznim imenima na svim dosadašnjim turnirima.
Dobojski rukometni TV turnir prvi put održan je 1965. godine, a zbog ratnih dejstava nije održavan od 1992. do 1996. godine. Na turniru, po tradiciji, učestvuje osam ekipa.

Pokrovitelj 43. međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2011", koji je počeo 16. augusta, je Vlada Republike Srpske, a generalni pokrovitelj opština Doboj.