Rukometna Liga prvaka
0

Barca razbila Füchse, Atletico slavio u Celju

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Rukometaši španskog Atletico Madrida upisali su prvu pobjedu u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. Nakon poraza kod kuće u 1. kolu protiv Kiela, Atletico je slavio u Sloveniji kod Pivovarne Laško iz Celja 28-22...

Domaći rukometaši vodili su nakon prvih 30 minuta s 15-13 i izgledalo je kao da bi mogli iznenaditi velikog favorita u ovome susretu, za kojeg su nastupili i hrvatski reprezentativci Ivano Balić i Jakov Gojun.

No, sjajnim drugim poluvremenom, pogotovo u odbrani, Atletico je okrenuo rezultat i na kraju slavio s uvjerljivih +6. Ivano Balić upisao je tri pogotka za Atletico, dok se Gojun, specijalista za odbranu, nije upisao na listu strijelaca. Najefikasniji je bio Kiril Lazarov s osam pogodaka.

Kod domaćina je Gašper Marguč zabio također osam pogodaka. Nakon nepotpunog 2. kola Atletico je četvrta ekipa grupe B s dva osvojena boda, dok je vodeći mađarski Veszprem s četiri. Kiel ima dva, ali i utakmicu manje.

U grupi D Barcelona je u svojoj dvorani razbila njemački Füchse Berlin 34-23. Najbolji kod domaćina bio je Bjelorus Sjarhej Rutenka s osam pogodaka, a šest je pridodao Tomas Gonzalez.

Barcelona predvodi grupu D s maksimalna četiri boda, dok je na drugom mjestu CO Zagreb s tri boda, nakon što je jučer (petak) odigrao 27-27 kod bjeloruskog Dinama iz Minska.

Rukometna Liga prvaka, 2. kolo:

Grupa B:

Pivovarna Laško - Atletico Madrid 22-28

Redoslijed: 1. Veszprem 4, 2. Kiel 2 (-1), 3. Savehöf 2 (-1), 4. Atletico Madrid 2, 5. Constanta 0, 6. Pivovarna Laško 0

Grupa D:

Barcelona - Füchse Berlin 34-23 Szeged - Kadetten (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 4, 2. Zagreb 3, 3. Füchse Berlin 2, 4. Dinamo Minsk 1, 5. Szeged 0 (-1), 6. Kadetten 0 (-1)