Rukomet
18

Almir Osmanhodžić novi igrač sarajevske Bosne

Klix.ba
RK Bosna Sarajevo je dovela i četvrto pojačanje u aktuelnom prelaznom roku. U prostorijama kluba ugovor je danas potpisao Almir Osmanhodžić, bivši igrač Gračanice.

Dolaskom Osmanhodžića, Bosna se znatno pojačala na poziciji desnog krila, a novi igrač sarajevskog giganta je istakao da je velika odgovornost nositi dres Studenata.

"Svjestan sam u kakav sam klub došao i naravno da igranje za najtrofejniji kolektiv u BiH nosi određeni pritisak, no, kolika mi je odgovornost, tolika mi je i čast. Izuzetno mi je drago što sam uspio postići dogovor sa upravom i nadam se da ću uspjeti opravdati, kako njihova, tako i očekivanja stručnog štaba i navijača te da ću, zajedno sa ostatkom ekipe, ostvariti ciljeve koji će se postaviti pred nas", izjavio je Osmanhodžić.

Ammar Švrakić, sportski direktor sarajevskog kluba, dodao je da Bosna u ovoj pauzi stvara veoma respektabilnu ekipu.

"Dolazak Osmanhodžića, koji je veoma kvalitetan, brz i prodoran igrač, pridonio je činjenici da sada imamo ponajbolja krila u Premijer ligi. Kako se već u narednoj sezoni želimo vratiti tamo gdje smo stali prije nekoliko godina, tako ćemo u nadolazećem periodu nastojati popuniti još neke praznine u igračkom kadru s ciljem stvaranja ekipe koja će se boriti za sami vrh", itakao je Švrakić.