Rukomet
21

Adis Hrbat ponovo među Studentima

Klix.ba
U taboru RK Bosna se intenzivno radi na sastavljanju ekipe za nadolazeću sezonu te je nakon produženja ugovora sa nekoliko ključnih igrača iz prethodnog perioda i dovođenja golmana Hušića i iskusnog Omerovića, novo ime u sarajevskom klubu i Adis Hrbat.

Sarajlija koji igra na poziciji lijevog beka je ponikao u Bosni, gdje je igrao prije dvije godine, kada je otišao u Izrael. Nakon polusezone provedene na Bliskom istoku, Hrbat se vratio u Premijer ligu BiH te je sezonu završio u Vogošći, a onda je prethodnu godinu odigrao u Francuskoj, odakle se i vratio u matični klub.

Povratkom Hrbata je znatno pojačana bekovska linija Studenata, a istakao je da se brzo dogovorio sa upravom oko saradnje obzirom da dijele isti cilj.

"Prepoznao sam ambicioznu upravu koja želi da napravi jednu lijepu sportsku priču i vratiti Bosnu na grane na kojima je nekad bila. Brzo smo se dogovorili oko saradnje na obostrano zadovoljstvo i nadam se da dolaze svjetliji dani te da ćemo sljedeću sezonu završiti u gornjem dijelu tabele", izjavio je Hrbat.

Gordan Muzurović, predsjednik Skupštine našeg najtrofejnijeg rukometnog kolektiva, nije krio zadovoljstvo novom Bosninom akvizicijom.

"Dolazak Adisa Hrbata u staro jato potvrđuje ambicije kojima kao klub težimo, a njegov povratak ima specifičnu težinu ne samo zbog toga što se radi o igraču koji je ponikao u redovima Bosne, nego i zbog činjenice da je u međuvremenu izrastao u izuetno kvalitetnog igrača, koji je uvijek ostavljao srce na terenu braneći boje svog kluba. Adis pored igračkih kvalitetap osjeduje i visoke moralne i ljudske osobine, što se, u globalu, uklapa u strategiju egzistiranja RK Bosna", rekao je Muzurović.