sport
7

RSD Sloboda iz Tuzle obilježava 95. godišnjicu postojanja

FENA
Kada napravimo presjek šta je Radničko sportsko društvo (RSD) Sloboda onda ćemo vidjeti da smo mi od osnutka pa do danas prošli kroz razne faze.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Bilo je uspona i padova, bilo je i zabrane rada društva. Međutim, Sloboda je uvijek iznova uspjela da se organizuje, da radi, da prebrodi sve probleme i mogu s ponosom da kažem da je ovo društvo jedino pravo na području BiH koje je ostalo kompaktno i nedirnuto u smislu broja sportova - kazao je Bahrija Tanović, predsjednik Skupštine RSD Sloboda povodom 95.godišnjice postojanja.

Ova godišnjica je, kako je kazao Tanović na pres-konferenciji, uvod u glavnu proslavu a to je stotinu godina djelovanja i rada, te da RSD Sloboda bilježi i povećanje sportskih klubova. Naime, formirana su i dva nova kluba a to su ženski odbojkaški klub i klub ritmičke gimnastike.

"Na sportskom planu postali smo ponovo prepoznatljivi. Sve su nam ekipe prvoligaši i mislim da je sezona 2013./2014. renesansa tuzlanskog sporta", istakao je Aid Berbić, predsjednik Upravnog odbora društva.

Po riječima sekretara društva Jasenka Elezovića, Upravni odbor je donio odluku da se svake godine radi sportski almanah da bi se imao kontinuitet u sportskim dešavanjima društva.

Svečanost obilježavanja 95. godišnjice djelovanja RSD Sloboda zakazana je za 12. decembar, na kojoj će se dodijeliti priznanja sportistima i sportstkim radnicima, te plakete.