sport
0

Dodjelom plaketa i priznanja obilježena 95. godišnjica RSD Sloboda

Piše: D. Brkić
U kristalnoj sali Hotela Tuzla sinoć je na prigodan način obilježena 95. godišnjica RSD Sloboda, koje, kako je rečeno, okuplja 14 udruženih klubova i Tamburašku sekciju.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Radničko sportsko društvo osnovano je davne 1919. godine i od tada predstavlja sinonim za sportsku, ali i grad Tuzlu uopšte. Društvo je danas, kao je rečeno, najorganizovanije u Bosni i Hercegovini, a svi udruženi klubovi su u elitnim rangovima takmičenja.

Predsjednik RSD Aid Berbić istakao je kako je sinoćnja manifestacija bila prva "generalna proba“ pred spektakl koji se očekuje 2019. godine na stoti rođendan.

Odlukom Skupštine RSD Sloboda sinoć su dodijeljene zlatna plaketa, plakete, povelje i priznanja.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Zlatna plaketa je uručena dr. Anti Raosu, nekadašnjem fudbaleru i teniseru Slobode te dugogodišnjem predsjedniku RSD Sloboda.

Plakete su dodijeljene Eminu Suljetoviću – Fiki, Damiru Mulaomeroviću, Nijazu Suljkiću i Azmiru Husiću.

Povelje su uručene FK Sloboda (Selekcija 1999. godište), Mensuru Hadžibeganoviću, Igoru Davidoviću, Nermi Škripić, Samiru Sejraniću, Senadu Muliću, Zehrudinu Jašareviću, Nedžadu Kasumoviću, Željku Kovačeviću, Lutvi Taloviću, Pivari Tuzla i Centralnom grijanju Tuzla.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Priznanja su dodijeljena Senadu Agiću, Nihadu Begiću, Maidu Fazloviću, Svitlani Tinjić, Mahiru Kurtaliću i Almiru Žiliću.