MotoGP
121

Rossi: Marquez je uništio ovaj sport; Marquez: Nisam uradio ništa loše

Klix.ba
Rossi je nakon sudara sa Marquezom pao (Foto: EPA-EFE)
Rossi je nakon sudara sa Marquezom pao (Foto: EPA-EFE)
Jučerašnju utrku za Veliku nagradu Argentine obilježili su mnogi skandali, a najviše ih je izazvao Marc Marquez.

Aktuelni svjetski prvak je najprije napravio havariju pred sami start kada mu se ugasio motor, ali nije želio krenuti iz boksa već se na silu vratio na početnu poziciju, potom je namjerno udario Aleixa Espargara, a kulminaciju bezobrazluka ovog Španca vidjeli smo pred sami kraj utrke kada je namjerno udario Valentina Rossija koji je pao, a Italijan je srećom prošao bez težih povreda.

Nakon završetka utrke Marquez je otišao kod Rossija da mu se izvini, ali je Italijan to odbio.

"Marquez je uništio ovaj sport. Nikada nije imao respekt prema protivnicima. Kada se voziš 300 kilometara na sat moraš paziti šta radiš na stazi. Naravno, desi se nekada da kasno zakočiš ili da slučajno udariš u nekoga, ali on to radi namjerno. Od petka je počeo, stradali smo redom još prije utrke Vinales, Dovizioso i ja, a na utrci je uspio udariti četiri vozača. Ne radi se o greškama, već o namjeri. Izbaci nogu namjerno i nada se da će kontakt biti dovljno jak da će njegov rival pasti, a on neće. Ako se ovo nastavi neko bi mogao stradati", rekao je Rossi.

Marquez je odbacio sve Rossijeve optužbe.

"Nisam uradio ništa loše. Sudar s Valentinom je plod moje greške. Staza je bila skliska i motor mi je proklizao. Vidjeli ste svi da sam nakon kontakta odmah pogledao u Rossija i digao ruku u znak izvinjenja. Isto je bilo i s Espargarom", rekao je Marquez.