sport
38

Revijalna utakmica za spas ulične košarke i obnovu sportskih terena u općini Centar

Klix.ba
U narednom periodu u općini Centar planiran je niz aktivnosti koje će doprinijeti popularizaciji sporta među mladim, ali i razvoju i podršci već afirmisanim sportistima i kolektivima. U saradnji sa Udruženjem "Jesi li za basket?" Općina Centar će u okviru Dana Općine u maju organizovati košarkašku utakmicu revijalnog karaktera.

Na utakmici koja će se igrati u KSC Skenderija nastupit će nekadašnji košarkaši, rekreativci i ljubitelji košarke, te reprezentacija Bosne i Hercegovine za košarkaše u kolicima. Cilj događaja je popularizacija ulične košarke i vraćanje mladih na sportska igrališta.

Ulaz na utakmicu će biti besplatan, a svi posjetioci moći će uplatiti sredstva koja će biti donirana humanitarnim organizacijama.

Udruženje "Jesi li za basket?" organizovat će i donatorsku večeru na kojoj će se prikupljati novac za adaptaciju i renoviranje vanjskih sportskih terena na području općine Centar. Prikupljena sredstva sa donatorske večere bit će iskorištena kako bi se u saradnji sa Općinom Centar renoviralo što više sportskih terena namijenjenih djeci i mladima.