Spektakl u Noći gladijatora
1

Redžović težak 101 kilogram, a Perković 119

Piše: Edin Isanović
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Klub borilačkih sportova Gladijator, u saradnji s bokserskom promotorskom kućom Sturm Box Promotion, organizira borilačku manifestaciju "Noć gladijatora IV", koja će biti održana 8. juna u Sarajevu u maloj dvorani Centra Skenderija.

Glavnu borbu imat će bivši K1 šampion, a sada bh. bokser Adnan Redžović i interkontinentalni WBA boks prvak Ivica Perković iz Hrvatske.

Njihovom meču će prethodit sedam borbi u boksu i kick-boksu u kojima će učestvovati borci iz BiH, regije i Evrope.

Redžović je za naš portal istakao kako dobro poznaje svog suparnika.

Naglasio je da očekuje dobru borbu za mediteransku WBA titulu, za koju se dobro pripremio. Danas je u glavnom bh. gradu održano vaganje u Fordovom salonu.

"Ja sam imao 101,05 kg, dok je Perković imao 119 kilograma. Recimo, u januaru sam imao 114 kilograma. Puno sam radio i bilo je očekivano da ću smršaviti. Sve je spremno za veliki spektakl. Inače, borba će se održati u 12 rundi. Vjerujem kako ću imati i veliku podršku sa tribina. Naravno, vjerujem i u pozitivan ishod meča", naglasio je Redžović za Klix.ba.

Manifestacija počinje u 20:00 sati, a svi koji žele kupiti kartu mogu to učiniti na platou Skenderija, u Ferhadiji i Caffeu Pronto na Pofalićima.

Cijene ulaznica su 10 i 15KM.