Svjetski prvak za Klix.ba
1

Ćatić: Rođen sam u Njemačkoj, ali ne zaboravljam svoje porijeklo

Piše: Edin Isanović
Čatić razgovarao sa novinarom portala Klix.ba
Čatić razgovarao sa novinarom portala Klix.ba
Svjetski bokserski prvak u srednjoj kategoriji po WBA verziji Adnan Ćatić (Felix Sturm) boravi ovih dana u Sarajevu. U petak navečer prisustvovat će manifestaciji "Noć gladijatora IV", koju organizuje njegova promotorska kuća Sturm Box Promotion.

Glavnu borbu imat će bivši K1 šampion, a sada bh. bokser Adnan Redžović i interkontinentalni WBA boks prvak Ivica Perković iz Hrvatske.

Njihovom okršaju će prethoditi sedam borbi u boksu i kick-boksu u kojima će učestvovati borci iz BiH, regije i Evrope.

Ćatića smo sreli u posjeti školi fudbala Valter. Pristao je na razgovor za naš portal. Prvo smo ga pitali o prognozi meča njegovog velikog prijatelja Adnana Redžovića.

"On je dobar momak i odličan bokser. Mislim da će pobijediti. Radio je izvanredno u proteklom periodu, ozbiljno je pristupao svojim obavezama. Vidjeli ste da je smršao nekoliko kilograma. To sve pokazuje da je na pravom putu. Njegov suparnik Perković je malo iskusniji, ali vjerujem u Adnana. Pun je želje za dokazivanjem“, istako je Ćatić.

Čovjek koji je u fokusu zanimanja gdje god se pojavi, kratko je prokomentarisao dolazak u školu Valter:

"Veseli me kada vidim da se mladi ljudi bave sportom. Nadam se da će neko od ovih dječaka krenuti stopama Edina Džeke koji je velika nogometna zvijezda“.

Svjetski prvak naglašava da sa velikim zadovoljstvom dolazi u našu zemlju na odmor.

"Za BiH me veže dosta emotivnih trenutaka. Ovdje dolazim na odmor zato što mi je lijepo, da nije tako, sigurno bih razmišljao drugačije. Iako sam rođen u Njemačkoj i borim se pod njihovom zastavom, nikada ne zaboravljam svoje porijeklo. Znam da ovdje imam dosta navijača i to me veseli“.

U aprilu je po 12. put u svojoj karijeri odbranio titulu svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji po WBA verziji. Njegov suparnik bio je njemački borac Sebastian Zbik. Adnan za naš portal podvlači da će u septembru imati novu borbu.

“U devetom mjesecu ove godine ponovo ću u ring da odbranim naslov svjetskog prvaka. Do tada ću biti potpuno spreman”, zaključio je Ćatić, planetarna sportska zvijezda.