sport
0

Red Bull Road Rage: Vrtoglavi biciklistički izazov kod Sarajeva

Klix.ba
Ni ovo ljeto neće proći bez zanimljivih događanja u organizaciji Red Bulla, a prvo što slijedi je Red Bull Road Rage.

Riječ je o four-cross road bike downhillu ili, u prevodu, o biciklističkoj utrci nizbrdo u kojoj istovremeno startuju četiri takmičara sa ciljem da se što brže spuste niz asfaltnu stazu široku oko 5 metara i dugačku 3,5 kilometra. Dvojica najbržih prolaze u naredni krug, i tako sve do finala. Na stazu se pored već postojećih krivina i zavoja ne postavljaju dodatne prepreke. Takmičenje će se održati 6. jula u 11 sati na novoj cesti Lukavica - Jahorina, a za finaliste su predviđene i vrijedne nagrade.

Takmičari sami biraju tip bicikla koji će voziti, s tim što isti, naravno, mora biti ispravan, a obavezno je i korištenje kacige. Donja starosna granica za učešće je 16 godina, a mlađi od 18 godina mogu učestvovati uz roditeljsko odobrenje.

Ometanje drugih takmičara fizičkim kontaktom ili agresivnom vožnjom vodi diskvalifikaciji. Za prijavu za Red Bull Road Rage potrebno je poslati e-mail sa imenom, prezimenom, datumom i godinom rođenja, imenom grada iz kojeg dolazite i kontakt telefonom na [email protected]. Više informacija o Red Bull Road Rageu, pravilima, prijavama i stazi, potražite na www.redbull.ba ili putem telefona 062 344 782.