{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Red Bull Cliff Diving: Englezi osvojili prva dva mjesta ispred 75.000 gledalaca

Klix.ba
18.5.2015. u 22:17
3
2
Red Bull Cliff Diving: Englezi osvojili prva dva mjesta ispred 75.000 gledalaca
3
Ovog vikenda u La Rochellu na francuskoj obali Atlantika održano je drugo takmičenje najboljih svjetskih skakača u vodu u okviru Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2015., koje je privuklo rekordni broj od 75.000 gledalaca.


Aktuelni prvak, Britanac Gary Hunt, ostvario je drugu uzastopnu pobjedu ove sezone, a njegov zemljak Blake Aldridge bio je drugoplasirani.

Prije četvrte, finalne runde skokova sa 27,5 metara visoke platforme na tvrđavi Saint Nicolas, vodeći je bio Kolumbijac Orlando Duque, no boljim nastupom u posljednjem krugu Gary Hunt je izbio na čelo. Drugo mjesto je zauzeo još jedan Britanac, Blake Aldridge, koji je na ovom takmičenju izveo novi skok – uzvratni dvostruki salto sa pet vijaka – kojim je, sa koeficijentom težine od 6,3, od Hunta preuzeo vlasništvo nad najsloženijim skokom na svijetu."Ovo je sjajno, početak sezone kakav sam mogao priželjkivati. Publika je bila nevjerovatna, i pobjeda je došla kao trešnja na vrhu torte", izjavio je pobjednik Gary Hunt.

Pobjednički trojac je trenutno vodeći i u ukupnom poretku prvenstva: Hunt je prvi, Aldridge drugi, a Duque treći. Skakači nemaju mnogo vremena za odmor, jer naredno takmičenje u Teksasu slijedi za manje od dvije sedmice.A nakon Teksasa, do 15. augusta i prvog takmičenja najboljih svjetskih skakača u vodu sa ekstremnih visina na Starom mostu u Mostaru preostat će još dvije stanice.

Sve informacije i vijesti o Red Bull Cliff Diving Svjetskom prvenstvu možete pronaći na redbull.ba i oficijelnoj stranici takmičenja.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: