sport
0

Red Bull Cliff Diving: David Colturi i Anna Bader najbolji u Italiji

Klix.ba
Na četvrtom ovosezonskom nadmetanju svjetske serije Red Bull Cliff Divinga, koja je proteklog vikenda održana u Malcesinu u Italiji, pobijedio je David Colturi iz SAD-a. Također, gledaoci su svjedočili takmičenju u ženskoj konkurenciji. Anna Bader iz Njemačke dotakla je vrh u premijernom nastupu.

Inače, Colturi je sjajnim izvedbama slavio pred 18 hiljada gledalaca koji su uživali u skokovima. Takmičenje je održano na obalama jezera Garda, a skokovi su izvođeni sa pozornice koja je bila visoka 27 metara.

"Pobjeda nije mogla doći u bolje vrijeme i na boljem mjestu. Ovo je za moju djevojku koja je i prisustvovala ovom spektakularnom događaju", rekao je Colturi, koji je napravio trostruki salto u trećoj rundi i preuzeo vodstvo koje je zadržao do kraja.

Inače, Colturi je u dramatičnoj borbi pobijedio sunarodnjaka Stevena LoBue, koji je ovo nadmetanje završio na drugom mjestu.

Na pobjedničkom postolju završio je i Gary Hunt, koji je nadmetanja okončao na poziciji tri. Ipak, zadržao je vodstvo u ukupnom poretku.

Naredna smotra najboljih svjetskih skakača održat će se 25. augusta u Bostonu.

Redoslijed u ukupnom poretku

:
  1. Gary Hunt (Velika Britanija) 650 poena
  2. Artem Silchenko (Rusija) 540 poena
  3. Orlando Duque (Kolumbija) 490 poena
  4. David Colturi (SAD) 400 poena

Premijerni nastup u ženskoj konkurenciji

Tokom vikenda u Malcesinu gledaoci su svjedočili takmičenju u ženskoj konkurenciji u sportu koji nastavlja privlačiti sve više takmičara.

Anna Bader iz Njemačke slavila je u premijernom nastupu. Ona je dobila najveću ocjenu od pet sudaca.

"Nevjerovatan je osjećaj pobijediti na ovakav način. Bila sam nervozna, bilo je treme, ali su nam gledaoci dali veliku podršku. Nadam se da će se u budućnosti sve više pripadnica ljepšeg spola okrenuti ovom sportu", istakla je Bader nakon takmičenja.

Drugo mjesto zauzela je Ginger Huber iz SAD-a, dok je treća bila njena sunarodnjakinja Tara Hyer-Tira.