Evropsko prvenstvo
44

Ragbi reprezentacija BiH poražena od selekcije Hrvatske u Zenici

Piše: E. M.
Detalj s utakmice (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: E. M./Klix.ba)
Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na Kamberovića polju u Zenici od selekcije Hrvatske u sklopu Evropskog prvenstva Ragbi XV, Konferencija-1 Jug rezultatom 11:40.

Na atletskom stadionu Kamberovića polje u Zenici večeras je odigrana prva noćna utakmica koja je za sve ljubitelje ragbija predstavljala pravi spektakl.

Susret Bosne i Hercegovine i Hrvatske bolje su otvorili gosti koji su već u 5. minuti poveli s 0:5, dok su domaći smanjili na 3:5. Najmanji zaostatak imali su pri rezultatu 6:8 u 20. minuti prvog poluvremena. Domaći ragbisti su ostali na šest poena do pauze dok su gosti uspjeli doći do 23 poena.

Ni drugo poluvrijeme nije donijelo mnogo sreće domaćim ragbistima koji su tek kod 6:33 za goste uspjeli doći do 11 poena koje su zadržali do kraja susreta. Reprezentacija Hrvatske je za svoju prednost povećala sa sudijskim zviždukom do konačnih 11:40.

Najefikasniji igrač u reprezentaciji Hrvatske bio je Ajub s 15 poena, dok su Budimir, Jurišić, Vlajčev, Plazibat i Brečić upisali po pet poena. U našem timu šest poena je postigao Selimbegović dok je Kadić upisao pet poena.