Nastavak u subotu
53

Prvog dana Red Bull Cliff Divinga u Mostaru u vodstvu takmičari iz Meksika

Piše: R. D.
Jonathan Paredes (Foto: R. D./Klix.ba)
Jonathan Paredes (Foto: R. D./Klix.ba)
Vodeći nakon prvog dana Red Bull Cliff Diving spektakla u Mostaru su Meksikanci. Adriana Jimenez i Jonathan Paredes bili su nešto bolji od ostalih i pred nastavak takmičenja gledaju s vrha poretka.

Adriana Jimenez iz Meksika došla je u Mostar kao drugoplasirana u ukupnom poretku, ali nakon dvije serije vodi ispred Australke Iffland. Prednost u ukupnom poretku samo je dvadeset poena i naslov prvaka nije daleko, ali za njega će trebati skakati sjajno i sutra.

"Zadovoljna sam, posebno jer je ovo posebno mjesto i stvarno uživam svaki put. Sutra očekuje dva sigurna skoka, želim uživati u njima, ne razmišljam mnogo o rezultatu", kazala je Jimenez koja je treću godinu u Mostaru.

Adriana Jimenez (Foto: R. D./Klix.ba)
Adriana Jimenez (Foto: R. D./Klix.ba)

Kaže da voli Mostar, da je za sve skakače i skakačice ovo jedno magično mjesto kojem se svake godine posebno raduju.

Dva skoro savršena skoka sa Starog mosta napravio je u petak, prvog dana takmičenja, miljenik publike Jonathan Paredes. Paredes je sakupio ukupno 176,40 poena i drugoplasiranom Navratilu bježi 3,60.

Michal Navratil (Foto: R. D./Klix.ba)
Michal Navratil (Foto: R. D./Klix.ba)

"Veoma sam sretan zbog današnje pobjede, posebno jer se skakalo pod velikim pritiskom. Steven LoBue je sjajan (vodeći u ukupnom poretku, o.n.), nadam se da će sve odlično biti i sutra. Ja stvarno želim pobijediti u Mostaru, bit ću stvarno sretan ako to ostvarim. Još uvijek se borim za titulu i pobjeda je onda posebno važna", kazao je Paredes.

Michal Navratil uvijek je odličan u Mostaru gdje je već slavio. Četvrtoplasirani u ukupnom poretku ove sezone, nakon dvije serije u Mostaru, zauzima drugo mjesto i vjeruje u pobjedu sutra.

"Svaki dan je novi dan. Danas je bilo pomalo stresno za mene, jer nisam nastupao na posljednjem takmičenju u Kopenhagenu. Ipak, kad izađem na platformu, opustim se, koncetrišem samo na skok i uživam. Nadam se da ću noćas dobro spavati i sutra biti potpuno spreman", izjavio je sjajni Čeh Navratil.

Sutra se skače još dva puta, a spektakl na Starom mostu počinje u 12 sati.