{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi internacionalni plivački miting "Mladi za mlade" na bazenu Otoka

3.10.2012. u 16:00
40
0
Prvi internacionalni plivački miting "Mladi za mlade" na bazenu Otoka
40
Prvi internacionalni plivački miting "Mladi za mlade" na bazenu Otoka
Udruženje "Mladi za mlade", u saradnji sa plivačkim klubom Sporttime i suorganizaciji Olimpijskog bazena Otoka, po prvi put u BiH organizuju Internacionalni plivački miting "Mladi za mlade", koji će se održati od 19. do 21. oktobra na Olimpijskom bazenu Otoka.
Plivački miting ima za cilj okupiti plivače iz cijele regije i podići plivanje na viši nivo, kako organizacijom, tako i realizacijom projekta.

Plivački miting organizovat će se u saradnji sa Olimpijskim komitetom BIH i Plivačkim savezom BiH. Ova saradnja omogućit će Mitingu kandidaturu za uvrštavanje u kalendar Svjetske plivačke organizacije (FINA). Uvrštavanjem u ovaj kalendar rezultati postizani na mitingu vrednovali bi se za ispunjavnje normi za evropska i svjetska prvenstva te olimpijske igre, što bi mitingu dalo veći značaj i atraktivnost.

Takmičenje će se realizovati u pet kategorija za muškarce i žene. O ispunjavanju pravila odlučivat će dvojica glavnih sudija (mentori) i osamnaest startnih i okretnih sudija, zatim stoperi, delegati i back up starteri. Takmičenje se održava po pravilima i monitoringom FINA-e, a u skladu s pravilima PSBiH i pravilima ovog takmičenja.

Kategorije plivača

A kategorija: muški 00 - mlađi, žene 02 - mlađe
B kategorija: muški 98-99, žene 00-01
C kategorija: muški 97-96, žene 98-99
D kategorija: muški 94-95, žene 97-96
E kategorija: muški 93 - stariji, žene 95 - starije

Sve discipline se plivaju ujutro kao kvalifikacije, a popodne A i B finale. Medalje će biti dodijeljene ujutro, poslije svake završene discipline, za sve kategorije osim E, za koju će se dijeliti u popodnevnom dijelu takmičenja.Takmičar može nastupiti u neograničenom broju disciplina.

Organizatori mitinga potrudili su se da sve bude na zavidnom nivou, pa su tako pored medalja i pehara upriličili i novčane nagrade za tri prvoplasirana. Preostale nagrade će se dodjeljivati za obaranje nacionalnih rekorda BiH, a zbir četiri najbolja bodovana rezultata po tablicama FINA-e za kategorije A, B, C, D i E će biti nagrađeni peharima za mušku i žensku kategoriju.

Novčane nagrade za ukupne pobjednike mitinga za mušku i žensku kategoriju (najvredniji rezultati po FINA tablicama) su: 1. mjesto - 600 eura, 2. mjesto - 300 eura, 3. mjesto - 200 eura.

Interesovanje klubova je veliko, a organizatori već imaju potvrđen i dolazak velikih imena koji će ovom mitingu povećati rejting. Svoj dolazak najavio je legendarni trener plivanja Borut Petrić, glavni trener Juga iz Dubrovnika, kao i slovenske reprezentacije, koji će dovesti dvije slovenske reprezezentativke - Tanju Smid i Spelu Bohinc. Pored njih svoj dolazak najavio je i trener Branislav Kostić, koji će na takmičenje doći sa Miroslavom Najdanovskim, koja iza sebe ima tri olimpijade i najkvalitetnije evropske i svjetske rezultate, zlatnu medalju i rekord Mediterana u disciplini 100m kraul iz Peskare, osvojene medalje na univerzijadi, polufinala i finala na evropskim i svjetskim prvenstvima.

Za ugodan i kvalitetan smještaj učesnika pobrinuo se hotel Hollywood, u kojem će takmičarima, pored redovnih usluga, biti omogućeno pripremanje i zagrijavanje za takmičenje u hotelskom bazenu. Novčane nagrade takmičarima omogučila je Unicredit banka, dok je generalni sponzor mitinga su: kompanija MHS doo I BH Telecom. Medijski pokrovitelji projekta su: TVSA, RSG1 i Klix.ba.

Ulaznice po cijeni od 2 KM bit će u prodaji na dan takmičenje u ulazu bazena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: