|

Proslavljena karatistkinja napustila BiH i otišla da radi na kruzeru

Proslavljena karatistkinja napustila BiH i otišla da radi na kruzeru
381
Piše: D. Brkić
24.12.2013. u 18:00
119
komentara
381

dijeljenja
Poznata bh. karatistkinja, Mirsada Suljkanović, tri puta je birana za najbolju sportistkinju Općine Tuzla, a u dva navrata za najbolju Tuzlanskog kantona. Kimono sa državnim grbom nosila je na velikim takmičenjima gdje je osvajala mnoštvo medalja. Ipak, poslije godina obilježnih uspjehom, jedna od najboljih karatistkinja, koju je ova zemlja ikada imala, odlučila je da se prijavi za rad na kruzeru.


"Već dva mjeseca radim na kruzeru i za sada se nemam ni na šta požaliti. Morala sam povući ovakav potez, jer u BiH nisam mogla dobiti posao. Uprkos činjenici što imam fakultetsku diplomu, što sam po mnogima vrhunska sportistkinja, za mene posla nije bilo. Od obećanja se ne živi“, kaže Mirsada Suljkanović, koja je 1992. godine zajedno s porodicom prešla trnovit put od Nove Kasabe do Tuzle.

U juniorskoj i seniorskoj reprezentaciji BiH Mirsada je bila jednostavno nezamjenljiva. Selektor i njen klupski trener Fikret Selman ima samo riječi hvale za Mirsadu.

"Prema predispozicijama, ljudskim i svim drugim kvalitetama, Mirsada je ponajbolja sportistkinja BiH svih vremena. Žao mi je što je morala otići, ali život je takav“, kaže Fikret Selman, nekadašnji selektor reprezentacije BiH.Suljkanović je zahvaljujući karateu proputovala "pola svijeta“. Na kruzeru obilazi destinacije u kojima je već bila, poput Tenerifa, gdje je nekada na velikim takmičenjima branila boje države BiH.

"Imamo toliko posla da i ne stižem razmišljati o nekim stvarima. Naravno najviše mi nedostaju moji najbliži, zaželila sam se treninga jer karate, kako sam to nebrojeno puta rekla, teče mojim venama. Ovo je jedno novo iskustvo u mom životu, a iskreno se nadam da ću u bližoj budućnosti dobiti posao u struci i da ću se vratiti svojoj velikoj ljubavi - karateu“, kazala je za Klix.ba Mirsada Suljkanović, proslavljena bh.karatistkinja.

U posljednje vrijeme sve više mladih osoba prijavljuje se za posao na kruzerima. Mnogi od njih, nakon odlaska, više i ne pomišljaju na povratak u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (119)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...