sport
5

Promovisana "Knjiga vremena" o FK Sarajevo i KK Bosna, autora Enesa Sijarića

Piše: Edin Isanović
"Knjiga Vremena" autora Enesa Sijarića u izdanju Fudbalskog kluba Sarajevo promovisana je danas u Bordo Fan Shopu. Ispred FK Sarajevo predstavnicima medija obratio se Damir Puzić, direktor marketinga. Istako je kako je klub podržao ovaj projekat.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
"U samoj knjizi i svemu onome što je čini vrijednom će vam sve reći autor knjige. Moram istaći da nismo slučajno izabrali 15. april za ovu promociju te na ovaj način želimo simbolično obilježiti i Dan Armije. Knjiga Vremena zaokružuje jedan period, upravo taj period agresije, te smo na ovaj način to željeli dodatno simbolizovati", kazao je Puzić.

Inače, knjiga se može kupiti u oba fan shopa te kod naših LBC partnera. Nakon uvodnog izlaganja direktora marketinga tima sa Koševa, prisutnima se obratio i autor Enes Sijarić. Na početku je naglasio kako knjiga ima 656 stranica.

"Mislim da smo postigli jedan maksimum kvaliteta što se tiče tehničkog djela. Samo djelo je rezultat višegodišnjeg kontinuiranog rada koji se prije svega odnosi na sportski dio FK Sarajevo, KK Bosna i njihove vjerne navijače. U fokus su stavljeni sport i ljudi iz određenog perioda, od 1987. do 1995. godine u užem smislu", istakao je autor.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Posebno je naglasio kako su za sve fotografije otkupljena autorska prava.

"Objavljeno je blizu 1.400 fotografija te se može reći da je ovo u neku ruku i monografija. Kako kažu, sve što se započne i završi se. Zahvaljujem se FK Sarajevo na velikoj podršci. Nadam se da ću opravdati povjerenje koje sam dobio. Ovo nije samo moja knjiga, volio bih da je prihvatite kao našu", zaključio je Sijarić.

Cijena knjige je 190 KM, dok je cijena za članove FK Sarajevo 140 KM.