sport
5

"Knjiga vremena" o FK Sarajevo i KK Bosna zvanično u prodaji

Klix.ba
"Knjiga vremena" - autentična i precizna hronologija koja sadrži pregled i fotografije sa preko dvije stotine i petnaest sportskih događaja, čiji je autor Enes Sijarić, a izdavač Fudbalski klub Sarajevo, se i zvanično nalazi u prodaji.

Za sve uvrštene sportske događaje, preko 185 nogometnih i 30 košarkaških, objavljeni su precizni podaci o datumu, mjestu, rezultatu, broju gledalaca, sudijama, strijelcima, zvaničnim grbovima i navedenim sastavima oba tima. Najveći dio sportskih susreta je dodatno dočaran sa preko 1.400 stotine profesionalnih fotografija, odnosno autentičnim i najzanimljivijim detaljima sa terena i tribina tokom susreta.

Obzirom na specifičnost 6. aprila, Dana grada Sarajeva, "Knjiga vremena" ima mnogo veću, emotivnu vrijednost, koja niti jednog sportskog zaljubenika, navijača i simpatizera FK Sarajevo, ali i građanina Sarajeva ne ostavlja ravnodušnim.

"Knjigu vremena", za razliku od drugih knjiga, treba čitati od posljednje stranice, obzirom da se na posljednjem dijelu knjige nalaze medijski članci iz perioda opsade grada Sarajeva, te fotografije navijača Bordo kluba koji su dali svoj život braneći višestoljetno ime grada Sarajeva.

Također, u knjizi se nalaze i fotografije koje svjedoče o tome kako je sarajevski sport opstao u najtežim vremenima koja pamti naš grad.

Bez pogovora, "Knjiga vremena" je jedan od najznačajnijih autorskih radova o FK Sarajevo u dugogodišnjoj historiji kluba i kao takva zaslužuje svoje mjesto u domu svakog navijača i simpatizera Bordo kluba.

Od 6. aprila tekuće godine, cijena "Knjige vremena" za aktivne članove FK Sarajevo iznosit će 140 KM, a u slobodnoj prodaji, svi oni koji nisu članovi FK Sarajevo, "Knjigu vremena" će od danas moći kupiti po cijeni od 190 KM. U sve cijene uključen je PDV.