sport
7

Prijavi se na Sarajevo Grand Prix i učestvuj u obaranju Guinnessovog rekorda

Klix.ba
Do drugog Sarajevo Grand Prixa, velike sportske manifestacije, ostalo je još devet dana. Prijave su još uvijek otvorene, a učesnike čekaju vrijedne nagrade.

Sarajevo Grand Prix ima dva segmenta, jedan je takmičarski, a drugi rekreativni. Bitno je napomenuti da se rekreativci ne mogu takmičiti, ali zato mogu oboriti Guinnessov rekord u najdužoj biciklističkoj liniji.

Takmičari na Sarajevo Grand Prixu imaju mogućnost osvajanja UCI bodova, te se i ove godine očekuje preko stotinu takmičara iz svih krajeva svijeta.

Neće zaostati ni rekreativna vožnja, pa će tako svi oni koji se prijave na www.sarajevograndprix.com dobiti svoj broj i majicu.

Bit će ovo jedinstvena prilika da se rekreativci upišu u Guinnessovu knjigu rekorda. Za prijavu na Sarajevo Grand Prix sada možete koristiti i Facebook fun page, preko koje se možete besplatno prijaviti na SGP.

Jedno od glavnih pravila je da biciklisti voze jedan za drugim kako bi se napravila najduža biciklistička linija i na taj način će biciklisti oboriti Guinnessov rekord u najdužoj biciklističkoj liniji.

"Vidimo se 14. juna ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu, odakle počinje i rekreativna vožnja. A cilj je planiran na Trgu Bosne i Hercegovine. Pokažimo svima koliko nas ima i oborimo zajedno Guinnessov rekord u najdužoj biciklističkoj liniji na svijetu", kažu organizatori.