{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jedanaest dana do drugog Sarajevo Grand Prixa, prijave još traju

Klix.ba
2.6.2015. u 10:33
20
1
Jedanaest dana do drugog Sarajevo Grand Prixa, prijave još traju
20
Jedanaest dana do drugog Sarajevo Grand Prixa, prijave još traju
Ostalo je svega 11 dana do drugog Sarajevo Grand Prixa. Pripreme teku po planu, a organizatori poručuju da još uvijek nije kasno za prijavu.
SGP ima dvije vožnje, jedna je takmičarska i na nju se mogu prijaviti samo licencirani biciklisti i klubovi. Na takmičarski dio se ne mogu prijaviti rekreativci, no za njih je organizirana druga vožnja, koju mogu voziti svi koji imaju ispravan bicikl.

Dovoljno se prijaviti na www.sarajevograndprix.com i tako rezervisati svoje mjesto na ovogodišnjem SGP-u. Svi zaljubljenici u biciklizam, koji se prijave na rekreativnu vožnju, imaju jedinstvenu priliku učestvovati u obaranju Guinnessovog rekorda u najdužoj biciklističkoj liniji.

Vožnja će krenuti ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu, gdje rekreativci trebaju doći najkasnije do 10 sati kako bi se uradila dodatna prijava zbog pravila za Guinnessovu knjigu rekorda.Od skupštine se ide prema Ilidži, a onda novim biciklističkim stazama prema gradu Sarajevu. Biciklisti moraju biti oprezni, te slušati i pratiti skaute koje će u jednom trenutku praviti jednu liniju, što znači da će biciklisti voziti jedan iza drugog kako bi se pravilno oborio rekord.

Kao i prošle godine, i ove će u fun zoni, između Zemaljskog i Historijskog muzeja biti održano druženje sa biciklistima, a podijelit će se i mnoštvo nagrada za učesnike, od majica, pa do bicikla i dijelova za bicikl koje poklanjaju bicikli.ba.

Ovogodišnji Sarajevo Grand Prix kojeg su podržali BH Telecom i Bingo tržni centri, održat će se 14. juna i ovo je jedinstvena prilika da zajedno još jednom upišemo Bosnu i Hercegovinu u Guinnessovu knjigu rekorda.

Tehničku podršku ove godine dat će BK "Giro di Sarajevo“ i BK "Trek team“.

Prijaviti se možete putem oficijelne stranice www.sarajevograndprix.com. A sva dešavanja se mogu pratiti i na Facebook stranici https://www.facebook.com/sarajevograndprix1

"Pokažimo svima koliko nas ima", poručili su iz organizacije SGP 2015.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: