sport
18

Preokret u Riju: Američki plivači razvalili vrata benzinske pumpe pa se potukli sa zaštitarima

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Četiri američka olimpijska plivača koji su isprva tvrdili da su opljačkani u Rio de Janeiru zapravo su uništili ulazna vrata na benzinskoj stanici u istom gradu i potukli se sa zaštitarima objekta, prenosi BBC.

Prema navodima brazilskog izvora, plivači su bili umiješani u fizički obračun sa zaštitarima benzinske pumpe prilikom čega su zamoljeni da plate za nanesenu štetu. Tri plivača su zadržana u Brazilu radi ispitivanja, dok je jedan uspio ući na avion i vratiti se u SAD.

Prije nego što su krenuli kući, brazilski sudija naredio je oduzimanje pasoša zbog policijske istrage nastale uslijed nedorečenosti njihove tvrdnje da su opljačkani. Gunnar Bentz i Jack Conger su čak pokušali napustiti zemlju, ali su u srijedu navečer izvedeni iz aviona.

Podsjećamo, plivači Gunnar Bentz, Jack Conger, Jimmy Feigen i Ryan Lochte tvrdili su da su opljačkani na putu ka Olimpijskom selu dok su putovali taksijem. Američke sportiste navodno je zaustavilo nekoliko osoba koji su izgledali kao naoružani policajci te su tražili novac i ostale privatne stvari.

Brazilska policija posumnjala je u njihov iskaz nakon što nisu uspjeli pronaći svjedoke koji bi potvrdili njihovu priču.