sport
12

Opljačkani Lochte i tri američka plivača: "Uperio je pištolj u moje čelo i repetirao ga"

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Četiri člana američkog plivačkog tima, uključujući i Ryana Lochtea, opljačkani su u Rio de Janeiru, saopćio je Olimpijski komitet Sjedinjenih Američkih Država.

U saopćenju stoji da su Gunnar Bentz, Jack Conger, Jimmy Feigen i Ryan Lochte opljačkani na putu ka Olimpijskom selu dok su putovali taksijem.

Američke sportiste zaustavilo je nekoliko osoba koji su izgledali kao naoružani policajci te su tražili novac i ostale privatne stvari. Dodaje se da su sve četiri napadnuta plivača prošla bez problema i sada rješavaju problem sa nadležnim organima.

"Zaustavili su nas dok smo bili u taksiju. Oni su imali policijske značke i izvadili su pištolje te rekli da legnemo na pod. Ja nisam htio. Tada je jedan od njih uperio pištolj u moje čelo i repetirao ga. Potom sam legao na pod i bio sam u fazonu: 'Šta god bilo'. Uzeo mi je novac, novčanik. Ostavio mi je telefon i akreditacije", rekao je Lochte.

Lochte je osvojio svoju 12. olimpijsku medalju u Rio de Janeiru kada je osvojio zlato u štafeti 4x200 metara slobodnim stilom. Bentz i Conger su također osvajači zlatnih medalja u Riju u štafeti 4x200 metara slobodnim stilom, dok je Feigenova zlatna medalja stigla u štafeti 4x100 metara slobodnim stilom.

Interesantno, glasnogovornik Međunarodnog olimpijskog komiteta je na početku poricao navode da se desila pljačka.