sport
0

Predstavljena knjiga: Muhamed Bikić čitatelje vodi kroz sportski vremeplov

Piše: Edin Isanović
Foto: N. G./Klix.ba
Promocija knjige u Buybooku (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Knjiga Sportskivremeplov.ba autora Muhameda Bikića, dugogodišnjeg sportskog novinara, predstavljena je danas u izdavačkoj kući Buybook u Sarajevu.

Osim autora na predstavljanju su bili promotori knjige Safet Sušić i Ivica Osim, kao i recenzent Sinan Sinanović. Inače, Bikić je diplomirani pravnik, magistar sporta, a ovo mu je treće objavljeno štivo.

Na početku promocije autor je naglasio kako je ova knjiga nastajala godinama, te da će u budućnosti izaći drugo izdanje.

"Ovo nije došlo preko noći. Uložen je veliki trud i sretan sam kada vidim da je knjiga tu pred nama", rekao je Bikić i dodao kako je knjigu posvetio kolegi i prijatelju Denisu Zaimoviću koji je prošle godine tragično stradao u saobraćajnoj nesreći.

Recezent knjige, urednik ''Avazovog sporta'' Sinan Sinanović je kazao da je Sportskivremeplov.ba potrebna i korisna knjiga svim mladim ljudima, a pogotovo mladim novinarima koji trebaju da znaju priče o velikim imenima bh. sporta.

Istakao je da je vrijednost knjige u tome što su opisane ličnosti koje više nisu među živima i one koje su na neki način marginalizirane.

Dodao je da BiH i danas ima sportiste kojima će biti neophodno posvetiti stranice knjiga.

Ivica Osim nije puno pričao. Bikiću je čestitao i napomenuo da mu je zadovoljstvo prisustvovati ovakvim događajima.

Šef našeg državnog nogometmnog tima Safet Sušić pohvalio je autora.

"Uvijek se lijepo prisjetiti nekih stvari koje čovjek zaboravi. Imamo puno dobrih sportista i postoji mogućnost da je Muhamed nekoga zaboravio. U svakom slučaju čestitam na dobro urađenom poslu", kazao je popularni Pape.

Na kraju je Bikić na pitanje novinara koja mu je priča najdraža naglasio da je pisanje o Asimu Ferhatoviću Hasetu izazvalo najviše emocija kod njega.

Treba naglasiti da je na promociji bilo nekoliko japanskih novinara koji su došli zbog legendarnog Ivice Osima.