Zimske olimpijske igre 2010.
0

Predstavljen bh. olimpijski tim za Vancouver

Sarajevo-x.com
U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH danas je održana press konferencija povodom odlaska bh. olimpijaca na Zimske olimpijske Igre u Vancouver.

Šest sjajnih mladih ljudi predstavljat će našu zemlju u alpskim i nordijskim disciplinama i to: Tanja Karišik – biathlon i ski trčanje, Žana Novaković - alpsko skijanje, Maja Klepić - alpsko skijanje, Nemanja Košarac – biathlon, Mladen Plakalović – ski trčanje i Marko Rudić - alpsko skijanje.

Šef misije, mr. Said Fazlagić, obratio se u ime bh. olimpijskog tima i saopštio odluku Izvršnog komiteta OK BiH da će zastavu Bosne i Hercegovine na ceremoniji otvaranja ZOI-a "Vancouver 2010" nositi Žana Novaković.

Olimpijske igre počinju 12. februara 2010. godine, a polazak bh. olimpijskog tima je 8. februara.

Na press konferenciji bila je prisutna i majka oboljele djevojke Mije Jeličić i ovom prilikom uručen joj je cjelokupan prihod od prodaje knjige "Globalno liderstvo" autora prof. dr. Izeta Rađe i doc. dr. Mile Sadžaka.

Potpredsjednik OK BiH Marijan Kvesić uručio je poklone djeci SOS Kinderdorfa i još jednom pokazao da je OK BiH veliki prijatelj djece.